Memoriál prof.Jaroslava Pelikána

V sobotu 11.5.2024 se konal v Českém Brodě již 25.ročník turnaje mládeže Memoriál Jaroslava Pelikána.Tento turnaj byl zároveň 5.kolem regionálního přeboru Polabí SD.

Naše výprava čítala 12 dětí a 2 dospělé.Nejmladší člen výpravy Adam si zároveň odbyl premiéru v turnaji jednotlivů.S 2,5 body se určitě neztratil a sehrál moc pěkné partie.

V kategorii mladších hrála společně s Adamem i Anička.Ta má již na kontě více odehraných turnajů a bylo to určitě znát na jejím výkonu.Po výborném začátku,kdy měla tři body ze tří se probojovala na 3.šachovnici.Bohužel zápas s Jonášem Fadrným ji nevyšel.Ve zbylých 3 kolech uhrála 1,5 bodu a krásnými 4,5 body obsadila celkové 12.místo.V kategorii D12 se umístila na velmi pěkném 3.místě!

V kategorii starších jsme měli další želízko v ohni – Adama Zukera,který sice hraje za Sokol Kolín,ale trénuje s našimi dětmi.

Adam získal celkem 5 bodů a klopýtnul jen v partii s

Tomášem Sedmihradským.

V celkovém součtu se umístil na 5.místě,mezi juniory dokonce získal bronzovou medaili.

Z dalších účastníků našeho zájezdu nesmím zapomenou zmínit Jakuba Kubíčka,který získal 4 body a skončil na 17.místě.

Dále následovali se 3 body Štěpán,Fanda,Ondra a Pepa.Dva a půl bodu se podařilo uhrát Kubovi Šimonovi a dva body získli i Bohouš a Radek.Turnaj se vydařil a příjemně ukončil naši turnajovou sezonu.Pořadateli patří pochvala za bezproblémovou organizaci a přijemnou atmosféru ve Školním restaurantu.

Výsledky na Chess-Results : mladší starší